Werkwijze

Haal het beste rendement uit uw verbouwing. Vanaf het eerste gesprek zet ik mijn kennis, ervaring en mijn uitgebreide netwerk in om u volledig te ontzorgen. Een verbouwing op maat!

 
Heeft u na het lezen van onderstaande informatie nog vragen of wilt u uw bouwplannen bespreken, vul dan het contactformulier in. Bellen kan natuurlijk ook!

 

Met oog  voor detail, constructie,  duurzaamheid, en design.

Bouwen met aandacht betekent voor mij aandacht voor:

 • De samenwerking met u als opdrachtgever
 • Uw plannen in verhouding tot de kosten
 • Te gebruiken materialen
 • Eerlijke prijsopgave zonder meerkosten
 • De vakmensen die aan uw verbouwing werken
 • De afwerking en de oplevering
 • Uitdagingen waar we tijdens de verbouwing onverwacht tegen- aan lopen
 • Beheer en onderhoud van uw huis

Eigenlijk vind ik meedenken over en realiseren van een verbouwing gewoon ontzettend leuk werk!

Samen brengen we uw wensen in kaart tijdens een persoonlijk gesprek bij u thuis.

Soms komen we er al pratend achter dat bepaalde wensen niet uitvoerbaar of heel duur zijn, terwijl een andere benadering de wens wel  betaalbaar en uitvoerbaar maakt. Hier kunt u gebruik maken van mijn ervaring en kennis. Daarnaast bespreken we vragen als:
 • Is de verbouwing die u in uw hoofd heeft wel echt wat u wilt?
 • Is het een praktische verbetering van uw woongenot?
 • Zijn er nog andere oplossingen mogelijk?

Bent u akkoord, dan gaan we aan de slag: aanvragen van vergunningen, bestellen van materialen, uitzoeken van de juiste vakmensen en het maken van een planning.

Planning is misschien wel de belangrijkste maar ook de moeilijkste factor bij een verbouwing. Er  zijn altijd wel factoren die roet in het eten gooien. Toch maak ik in grote lijnen een zo realistisch mogelijke planning. Mocht deze planning om wat voor reden dan ook veranderen, zoek ik meteen in overleg met u naar een oplossing. In een dergelijke planning staan de volgende zaken genoemd:

 • Aanvangsdatum en tijdstip bouw
 • Datum en tijdstip oplevering
 • Bepalingen van leverdatum van bijvoorbeeld de keuken, de badkamer of houten vloer

Uitwerkingen van alle ideeën en bouwtekeningen maken.

Met de informatie die ik van u heb gekregen in de initiatieffase ga ik aan de slag. Aan het uitwerken van een offerte besteed ik veel tijd. Vaak bedenk ik namelijk tijdens het uitwerken van de offerte nog allerlei praktische oplossingen. Mijn persoonlijke interesse gaat vooral uit naar vormgeving en constructie. Gedetailleerde afwerking en keuze van materialen bepalen het succes van uw verbouwing.

Voor sommige, vaak grotere verbouwingen is een bouwvergunning nodig. Het aanvragen van een dergelijke vergunning vereist een goede voorbereiding. De gemeente wil heldere bouwtekeningen zien, voordat zij de vergunning kunnen afgeven. Deze tekeningen kan ik op basis van onze plannen voor u laten maken. Bijkomend voordeel is dat u dan precies kunt zien hoe uw huis eruit gaat zien na de verbouwing.

Op basis van een uitgebreide werkbeschrijving stel ik een open begroting op. Voordeel van een open begroting is dat u precies kunt zien wat alles kost.

Mijn ervaring in de bouw heeft mij geleerd dat om bouwprojecten binnen te halen aannemers vaak lage prijsopgaves doen om vervolgens met “meerwerk” de prijs flink op te voeren. Dit is niet mijn stijl, ik kies voor duidelijk en eerlijk offreren. In de offertefase ben ik vaak duurder dan collega-aannemers, maar bij mij krijgt u geen dure verrassingen achteraf. Meerwerk is bij mij uitzondering en geen regel.

Tijdens de uitvoering ben ik uw enige contactpersoon.

Ik overleg regelmatig met u over de voortgang. Daarnaast houd ik -afhankelijk van de grootte van de verbouwing- ook bouwvergaderingen met de vakmensen. Ik bewaak de kwaliteit en zorg ervoor dat de verbouwing u zo min mogelijk tijd en energie kost. Een verbouwing aan uw huis is al ingrijpend genoeg, toch?

Tijdens de hele bouwperiode zorg ik voor de kwaliteitscontrole.

 • Wordt er gebouwd zoals afgesproken?
 • Zijn alle benodigde materialen aanwezig?
 • Zijn alle vakmensen op de afgesproken tijden aan het werk?
 • Houdt iedereen zich aan de afgesproken planning?
 • Is de bouwplaatsinrichting veilig en praktisch? (toilet, koffie, gereedschap, transport van mensen en materialen et-cetera)
 • Problemen los ik direct en adequaat op
 • Aanvullende wensen van uw kant verwerk ik in de planning
 • U ontvangt wekelijks een update over de verbouwing per mail

Nogmaals wil ik graag benadrukken dat alle verantwoordelijkheid voor een optimaal verloop van uw verbouwing bij mij ligt. U heeft er dus geen omkijken naar

Bij oplevering van de verbouwing, lopen we samen door het huis voor een grondige eindinspectie. Na ons beider goedkeuring sluiten we de verbouwing officieel af met een feestelijk drankje.

Natuurlijk is het wel eens zo dat bij de eindinspectie blijkt dat er nog wat zaken niet helemaal af zijn. Dit kan komen door te laat geleverde materialen of ziekte van een vakman. Op elke verbouwing die u door mij laat doen zit de garantie van een 100% perfecte oplevering. Mocht dit om wat voor rede niet lukken, dan maken we bij oplevering meteen afspraken om de laatste zaken op te lossen. Ik blijf uw aanspreekpunt, ook na oplevering.

Na oplevering kan ik in overleg met u een onderhoudsplan voor uw woning opstellen, om uw woongenot optimaal te houden en de waarde van uw woning te laten stijgen.

Uw woning is een groot bezit en het spreekt voor zich dat het belangrijk is om het goed te onderhouden. Door tijdig onderhoud te plegen drukt u de kosten op de lange termijn. samen met u stel ik een onderhoudsplan op. Hierin neem ik op wanneer u onderhoud dient te plegen aan een bepaald bouwdeel maar we kunnen ook de bouwwensen van de toekomst opnemen in dit plan, op deze manier zijn de kosten voor u te spreiden en blijft uw woning in top conditie.

Het onderhoudsplan voor uw woning is kosteloos en vrijblijvend.

 

Bent u niet tevreden? Alleen als ik het weet, kan ik er iets aan doen!

 

Ik vind het belangrijk om met alle betrokken partijen goede en duidelijke afspraken te maken. Toch kunnen er zich soms situaties voordoen, waardoor u niet tevreden bent over het door mij opgeleverde werk. Via het contactformulier kunt u een vraag of klacht achterlaten. Samen komen we zeker tot een goede oplossing!

 

Chris Jörg is aangesloten bij Bouwgarant.bouwbedrijf chris jörg

grebbeberglaan 15 - 308 a
3527 vx utrecht
t. 030 711 8827

 

info@chrisjorg.nl

Facebook
kvk 30182535 utrecht